Salát se steakem a bylinkovým chlebem

24.10.2018

Tento salát je plnohodnotným jídlem, které zaručeně zasytí. A s křupavým chlebem je to opravdová chuťovka.

Porce: 4

Čas: 25 minut

Ingredience

  • 350 g rib eye nebo striploin steak
  • salát
  • cherry rajčátka
  • 1 okurka
  • 8 vajec na tvrdo
  • 2 avokáda
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Dresink

  • 100 ml majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekané naťě petrželky
  • pepř
  • sůl

Bylinkový chleba

  • 4 krajíce chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 2 lžíce nasekaných bylin na dochucení (tymián, petrželová nať )

Postup přípravy:

  1. Nakrájíme rajčata a okurku, omyjeme salát a nasekáme na malé kousky. Nakrájíme avokádo na plátky, uvaříme vejce a nakrájíme ho na půlky.
  2. Nyní připravíme dresink: Vymačkáme česnek a smícháme ho s ostatními ingrediencemi na dresink.
  3. Na rozpálené pánvi restujeme steak z obou stran po dobu asi 3-4 minut (medium). Orestujeme i po stranách.
  4. Do mísy přidáme salát, rajčata, okurku, avokádo, zalijeme olejem a posypeme pepřem. Vše důkladně promícháme. Přidáme půlky vajec.
  5. Nakrájíme steak na plátky. Přidáme do mísy s připraveným salátem a polijeme dresinkem.
  6. Podáváme s bylinkovým chlebem: Nakrájíme nať a tymián a smícháme je buď s máslem nebo olejem. Nakrájený chléb potřeme česnekem a opatrně natřeme bylinkovým máslem nebo zakápneme olejovou směsí. Krátce propečeme. Můžeme podávat.

Tip: Pokud vám zbylo bylinkového oleje, smíchejte ho s běžným olejem, solí a dip je na světě!