Tagliatelle aglio olio s paprikou a rukolou

6.2.2019

Tagliatelle s paprikou, rukolou a česnekem vás přenesou do prosluněné Itálie.

Čas: 40 minut

Porce: 4

Ingredience:

  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • 300 g těstovin tagliatelle
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • ½ červené papriky
  • hrst rukoly
  • 150 g nastrouhaného parmezánu
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Nakrájíme citron na kolečka, povaříme asi 2 minuty ve vroucí vodě. Scedíme.
  2. Potřeme citron olejem, přidáme sůl a vyskládáme na pekáč. Pečeme asi 25 minut na 160 °C. Když je hotový, dáme si ho stranou.
  3. Uvaříme tagliatelle podle návodu.
  4. Nakrájíme česnek na kousky a orestujeme ho v hlubší pánvi na oleji asi 2 minuty.
  5. Do pánve přidáme polovinu těstovin, rukolu, sýr a promícháme. Poté přidáme zbylé ingredience a opět pořádně promícháme.
  6. Ochutíme.
  7. Podáváme s plátky citronu.