Rajčata plněná mletým masem

12.6.2019

Tuhle chuťovku si rozhodně zamilujete a v budoucnu ji můžete dělat na mnoho způsobů.

Čas: 60 minut

Porce: 4

Ingredience:

  • 200 g mletého masa,
  • 50 g strouhanky,
  • 60 g strouhané mozzarelly,
  • 1 žloutek,
  • 1 malá šalotka,
  • 2 lžíce nasekané petrželky,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 cibule,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1 kg větších rajčat,
  • lístky bazalky,
  • sůl,
  • pepř,
  • olej.

Postup přípravy:

  1. Nakrájíme na jemno šalotku, rozmačkáme česnek a obojí osmahneme na oleji.
  2. Maso smícháme s česnekem, šalotkou, strouhankou, žloutkem, mozzarellou a nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
  3. Odkrojíme vršky rajčat a vydlabeme vnitřek.
  4. Otočíme rajčata vzhůru nohama a necháme okapat zbývající šťávu.
  5. Poté je naplníme masovou směsí, přikryjeme vršky a pečeme na 180 °C asi 30 až 40 minut.
  6. Osmahneme na oleji na jemno nakrájenou cibulku, přidáme vnitřek z rajčat, rajčatový protlak a vaříme, dokud rajčata nezměknou. Osolíme a opepříme.
  7. Pečená rajčata podáváme s rajčatovou omáčkou a čerstvým chlebem, ozdobená lístky bazalky.