Dnes máme recept pro milovníky vepřového masa. Připravíme si pečeni v petrželkové krustě s ředkvičkovým salátem.
Co budeme potřebovat?
Vepřová pečeně:
- 1 kg vepřové pečeně
- ½ lžičky soli
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nadrobno nasekané)
- 5 lžic petrželky (nahrubo nasekané)
- 2 lžíce citronové kůry strouhané sušené
- 3 lžíce citronové šťávy
- 100 g strouhanky
- 2 lžíce dijonské hořčice
Ředkvičkový salát s rukolou a cherry rajčátky:
- 1 hrst ředkviček
- 5 cherry rajčat
- 3 hrnky rukoly
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka pepře
- 1 špetka soli
- 1 lžíce bílého vinného octa
Postup:
- Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme omytou rukolu, na polovinu nakrájená cherry rajčata a omáčku připravenou ze zbylých surovin. Vše smícháme a odložíme asi na 10 minut.
- Troubu předehřejeme na 200 °C, na připravenou pánev dáme lžíci oleje a osušený celý kus pečeně, ochutíme solí a pepřem a z každé strany opékáme asi 10 minut.
- Následně smícháme strouhanku, půl lžičky soli, lžičku pepře, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 5 lžic nahrubo nasekané petrželové natě, 2 lžíce citronové kůry a citronovou šťávu v malé misce tak, aby se vytvořila pasta.
- Vrchní část pečeně potřeme trochou dijonské hořčice, následně potřeme celé maso pastou a přikryjeme alobalem.
- Vložíme do trouby na 50 minut, po vytažení odstraníme alobal a pečeme dalších 15 minut. Nakrájíme na plátky silné 1,5 cm a podáváme s ředkvičkovým salátem s rukolou.
Dobrou chuť.