Velikonoční recepty: vepřová pečeně v česnekové krustě s třtinovým cukrem a salátem z hrášku a pórku

29.3.2021

Ze série velikonočních receptů vám dnes přinášíme skutečnou delikatesu – vepřovou pečeni v česnekové krustě s třtinovým cukrem a salátem z hrášku a pórku.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 kg Tesco vepřové pečeně
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky pepře
  • 6 stroužků oloupaného česneku
  • 3 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 2 pórky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 300 g hrášku
  • 250 g uzené slaniny
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 50 g parmazánu

Postup:

  1. Připravíme si zeleninu. Na pánvi si necháme rozehřát lžíci oleje, přidáme na větší kostky nakrájenou slaninu a na kousky nasekaný pórek. Orestujeme a přidáme uzenou papriku a hrášek. Dosolíme podle chuti.
  2. Podlijeme vodou, dusíme 5 minut a následně posypeme nastrouhaným parmazánem.
  3. Pekáč vyložíme pečicím papírem, dáme na něj maso, které osušíme papírovou utěrkou. V malé misce smícháme česnek, cukr, sůl, pepř a zbylý olej. Mícháme, dokud nevznikne pasta.
  4. Pastou potřeme maso, dáme ho do trouby předehřáté na 185 °C a pečeme 45 minut. Podáváme se zeleninou.

Dobrou chuť!